Röviden és velősen a sorközművelőről

sorközművelő

A mezőgazdaságban rengeteg különféle gépet használnak nap mint nap, de mégis vannak egészen hatékony és már-már nélkülözhetetlen darabok is közöttük. A sorközművelő tulajdonképpen egy kasza, ami rendkívül precíz munkát képes elvégezni.

Ez a kis szerkezet fűnyíróként is sokszor kerül említésre, mivel a V alakú ültetvények esetében rendkívül hatékony. A sorközművelő kétoldali felbillenthető vágótesttel rendelkezik, az ellentétes irányban forgó vágórotorok pedig további extrát jelentenek. A hajtómű nagyjából 540 fordulat/perc kapacitásra képes.

A sorközművelő főként ott jöhet jól, ahol nagyobb kiterjedésű terület áll rendelkezésre, így időt és energiát lehet általa megspórolni. Remekül követi a talajt, sőt, egy álom általa a munka.

Az ár-érték arányt minden esetben az adott modell, a nagyság, illetve a típus határozza meg. A rögzített központi lánc előnye, hogy növeli az élettartamot. Ahol föld- vagy kertművelés történik, ott nagyon lényeges egy ilyen berendezés mielőbbi beszerzése és használata.