Így segíthet az Aviva hormontorna

aviva hormontorna

Biztosan mindenki hallott már arról, hogy célzott mozgásterápiával legalább olyan jó eredményeket lehet elérni, mint orvosi kezelésekkel és gyógyszerek szedésével. Azoknak, akik különböző hormonproblémákkal küszködnek, tanácsos kipróbálniuk az Aviva tornagyakorlatokat, amelyekkel csodálatos, évek óta várt jó eredményeket lehet elérni. Az Aviva torna több módon is segíthet a hormonális egészség fenntartásában.

A mozgásforma nagyon jó hatással van a pajzsmirigy működésére és egyensúlyba hozza annak hormontermelését. Többek között emiatt is nevezik hormontornának. A jellegzetes beszorító és ellazító gyakorlatok hatására életre kel a pajzsmirigy. Ez annak köszönhető, hogy a mozdulatok közben ritmikusan megfeszül és ellazul a torok, a nyak első és hátsó része, illetve a lapockák közötti és mellkasi izmok.

Így aktiválja az Aviva torna a pajzsmirigyet és arra készteti, hogy fokozza a hormontermelését az egyensúlyi állapot elérésének érdekében. Kevesen tudják, hogy a hetedik nyakcsigolya közvetlen összeköttetésben áll a pajzsmiriggyel, de sajnos ezt a területet a mindennapi élet és egyéb testedzések alkalmával ritkán mozgatjuk meg. Éppen ezért, az Aviva torna alapgyakorlatai kifejezetten úgy lettek összeállítva, hogy ennek a területnek a stimulálásával gyakoroljanak hatást a pajzsmirigyre. Fontos kiemelni, hogy a pajzsmirigy által létrehozott egyensúlyi állapot azt jelenti, ha valamelyik hormonból túl kevés van, annak termelését növeli, amelyikből sok, annak pedig csökkenti.

Tehát, az Aviva torna nem csupán pajzsmirigy alulműködés esetén, hanem a túltengésben szenvedő személyeknek is ajánlott. Mivel a gyakorlatok hatására a túlfeszített pajzsmirigy működése megnyugszik és az értékek normális szintre állnak be.

Többszörösére növekszik a vérkeringés a gyakorlatok végzése közben, ezért a vér által szállított vitaminok, tápanyagok és pajzsmirigy-hormonok nagyobb mértékben és gyorsabban jutnak el a szervekhez. Így aktiválják, helyreállítják, regenerálják és működésükben segítik ezeket.