Komoly problémákhoz vezethet a fogszabályozás hiánya

fogszabályozás

A legtöbb ember azért választja ezt a kezelést, mert javítani szeretne a megjelenésén. A görbe fogak olyan komplexusok forrásai, amelyek jelentősen aláássák az önbecsülést. Ennek a gyógyítása javítja az életminőséget, növeli az önbecsülést és erősíti az önbizalmat. A fogszabályozás elsősorban a veszélyes szövődmény elkerülése érdekében ajánlott.

A fogzási rendellenesség kezelése nemcsak esztétikai okokból fontos. A fogak helytelen elhelyezkedése egészségügyi szövődményeket okozhat. Ezek hozzájárulnak a gyakori fejfájáshoz és állkapocs fájdalomhoz, a rossz testtartáshoz és még a horkoláshoz is.

A rendellenes fogazat negatívan befolyásolja a páciens fogainak állapotát, mert növeli a fogszuvasodás kialakulásának kockázatát. A fogzási rendellenességgel élők fogai hajlamosabbak a törésre és a repedésre.

Gyermekeknél ez az állapot megnehezítheti a maradandó fogak kitörését, kritikus esetekben pedig megakadályozhatja ezt a folyamatot. Fogszabályozás nélkül a fogak kopni kezdenek, ami negatívan befolyásolja az állapotukat.