Luffa szivacs mosogatáshoz és fürdéshez

luffa szivacs

A luffatök egy zöldség a tökfélék családjából. A tököt leszedik, megszárítják és meghámozzák. Ami pedig ezután megmarad, az nem más, mint amit a luffa szivacs képében a konyhában és a fürdőszobákban láthatunk szerte a világon. Úgy tartják, hogy ezt a növényt már az egyiptomiak is az edényeik tisztítására használták.

A teljes szivacstök az egyedi igények alapján darabokra vágható, vagy már vágva, kész luffa szivacsként is megvásárolható. A szivacs egyik legismertebb felhasználási területe a zuhanyzás. Ez nem is meglepő. Enyhén érdes szálakból áll, amelyek nagyon hasznosak a bőr hámlasztásában. Rendkívül praktikus segítők az elhalt hámsejtek eltávolításában, valamint a sima és ragyogó bőr elérése érdekében, különösen akkor, ha az száraz és hámlik a téli hónapokban.

A luffa szivacs kevésbé ismert felhasználási módja a konyhában az edények mosogatása. Ha hagyományos konyhai szivacsot használsz, valószínűleg tudod, hogy az valamilyen műanyagból készült. Ha hulladékmentes alternatívát keresel, a luffa szivacsra bátran számíthatsz.