Melyik a legjobb nyugdíj előtakarékossági forma? Egy pénzügyi tanácsadó segít dönteni

nyugdíj előtakarékosság

Amióta a pénz megjelent a világon, azóta a legtöbben arra törekednek, hogy ezen jellegű anyagi helyzetüket megpróbálják kellően biztosítani. A feladat egyáltalán nem egyszerű, de szerencsére létezik egyre több hatékony megoldás arra, hogy igényre szabott konstrukciók jöjjenek létre, mind a pénzkeresés, mind annak megtartása tekintetében. Hiába ugyanis egy jól fizető munkahely, ha a nehezen megkeresett bér egyszerűn kifolyik az ember kezéből. Mennyire érdekes, hogy sokan vannak, akik panaszkodnak, hogy nem elég a fizetésük, de közben az tapasztalható, hogy a pénzügyi kultúra terén bármilyen sajnálatos ezt kimondani, de élhetetlenek.

Mivel a legtöbb iskolában erre nem fektetnek hangsúlyt a tantervek keretében, így mindenkinek kötelező módon kellene saját magát képeznie, hogy tudja, miként tarthatja meg és esetenként gyarapíthatja a jövedelmét. Az internet rengeteg oktatóvideót rejt, amire bátran lehet támaszkodni. De ez még nem minden! A grantis.hu weboldal remekül összefoglalja a nyugdíj előtakarékossági formák közti főbb különbségeket. Miért van erre szükség? Azért, hogy a félretett összeg idősebb korban rendelkezésre álljanak.

Az állami nyugdíjak önmagukban elég kevésnek mutatkoznak, valamint vannak olyan szektorok, ahol ezekre még csak számítani sem lehet. Éppen ezért, amikor még van, akkor kell eleget félretenni. Érdemes közelebbről megismerkedni a Nyugdíj Előtakarékossági Számla (NYESZ), az önkéntes nyugdíjpénztár (ÖNYP), valamint a nyugdíjbiztosítás nyújtotta konstrukciókkal. Ezek mindegyike rendelkezik bizonyos előnyökkel, valamint számolni lehet korlátozó tényezőkkel ugyanúgy.

Ezeket közelebbről kell felmérni és csak a kockázatok minél alaposabb ismeretét követően belevágni. Senki sem szeretné, ha az idősebb korára félretett pénze egyszer csak eltűnne. Bár a jelenkori trendek azt igyekeznek erősíteni, hogy minden anyagi javat megéri azonnal felhasználni, mert ki tudja, mit hoz a jövő, de pontosan ezért ajánlott hosszútávon gondolkodni, hiszen ez egyféle biztonságot nyújt. Kellő odafigyeléssel biztosan megtalálható az ideális opció.