Mi mindenre jó a citrom illóolaj?

citrom illóolaj

Van egy olyan növényfajta, ami India területén honos, de annyira kedvelt lett az évszázadok során, hogy az egész világon elterjedt. Ez a citrom. Ma már nemcsak a belőle készült termékeket, hanem magát a gyümölcsöt termő bokrot szintén megtaláljuk a legtöbb háztartásban. Amennyiben csak a hatását szeretnénk megtapasztalni, úgy a citrom illóolaj kipróbálása nagyon javasolt.

A kifejezetten egyszerűen nevelhető növény belső, savanykás gyümölcsét, ízesítésre tudjuk alkalmazni, de a héjából, hidegsajtolással kinyert olajt a mentális egészségünk frissítésére. Ezen kívül, a citrom illóolaj meghozza az étvágyat, frissítő, stresszoldó, javítja a koncentráló képességet és olykor még a fejfájás megszüntetésében is kulcsfontosságú szerepet tölt be.

Párologtatóba, aromafürdőbe és maszkrémben ugyanúgy felhasználható a citrom illóolaj. Ha kiváló minőségben akarjuk beszerezni, akkor megtehetjük azt néhány kattintással a serafimszappan.hu weboldalon. A tavasz közeledésével tegyünk meg mindent azért, hogy kicsit felfrissítsük magunkat és újult lendülettel vágjunk a mindennapokba!