Mi történik egy szemészeti szakvizsgálat alatt?

általános szemészeti szűrővizsgálat

A szakember javaslata szerint, 40 éves kor felett évente kell szemvizsgálatot végezni, mert ilyenkor már kialakulhatnak különböző látási problémák, amelyek megnehezíthetik a mindennapi tevékenységeket. Egy általános szemészeti szűrővizsgálat során többek között közelre és távolra is megvizsgálják a fénytörési hibákat. Érdemes a Budai Szemészeti Központot választani, ahol komplex vizsgálat során, a szakember felállítja a pontos diagnózist.

Ez előre egyeztetett időpont szerint történik, kellemes környezetben, korszerű gépekkel felszerelt magánklinikán, ahol nemzetközileg is elismert szakemberek dolgoznak. Különféle analíziseket végeznek, mint például szürkehályog és zöldhályog mérés, de a szemfenék, kancsalság, színlátás és szaruhártya-görbület felmérése is idetartozik. Nem minden betegségnek vannak zavaró tünetei a kezdeti szakaszban, ezért a szűrővizsgálat azért fontos, hogy a megtalált problémát időben orvosolni lehessen rendszeres kontrollvizsgálattal.

A cukorbetegség és a magas vérnyomás az, ami megtámadja a látást, mivel nincs fájdalom sok páciens csak ilyenkor szembesül vele. Akiknek a családjában volt szürkehályog, ott javasolt a gyakori szűrés. Rendszerint egy teljes vizsgálat ideje 2 óra. Egyes mérésekre pupillatágításra van szükség, ami nem fájdalmas mert szemcseppel történik, viszont a beteg homályosan fog látni pár órát és a fényre is érzékeny lesz. Ebben az esetben nem ajánlott gépkocsit vezetni és jó, ha van egy kísérő személy.

Az elvégzett vizsgálatok eredményei alapján, az orvos javasolja a megfelelő beavatkozást. Az oldalon részletes tájékoztatót kap az árakról. Sikeres, eredményes kezeléseket Budapesten és Debrecenben végeznek. Kedvezményekben is részesülhet, amennyiben a lézeres műtétet a klinikán végezteti, mivel a vizsgálatot nem kell kifizetnie. Jó tudni, hogy az orvos által felírt szemüveget, ha ott váltja ki, a vizsgálat szintén kedvezményes. A rengeteg pozitív visszajelzés azt igazolja, hogy az emberek elégedettek a Budai Szemészeti Központ szolgáltatásaival.