Milyen gyakorlatokból áll a homloklebeny terápia?

A homoklebeny terápia mozgásos gyakorlatai
A homoklebeny terápia mozgásos gyakorlatai

Nyilván, hogy a figyelemmel, koncentrációval, tanulással kapcsolatos problémák már az óvodáskorban is némileg megfigyelhetőek, azonban igazán akkor lesznek nyilvánvalóvá, amikor a gyerek iskolássá válik. Ilyenkor folyamatosan hosszabb ideig kellene koncentrálni, figyelni, viszont valami miatt a gyerek erre nem képes. Amennyiben a fenti tünetek valamelyike vagy mindegyike jelentkezik a kicsiknél, nem kell azonnal megijedni! A homloklebeny terápia mozgásos gyakorlatai 6 éves kortól kezdve mindenkinél alkalmazhatók.

Ezek a mozgásos gyakorlatok a frontális agylebeny működésének ingerlését célozzák meg, így fejlesztve a gyermekek koncentrációs, tanulási és figyelemtartási képességét. Kiknek ajánlják a szóban forgó gyakorlatok végzését? Mindenekelőtt azoknak, akik autizmussal, tanulási nehézségekkel, vagy ADHD-val küszköznek. Gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt hatékony ez a módszer, vagyis 6-tól 102 éves korig egyaránt alkalmazható. Ez a terápia kimondottan segítséget nyújt a rugalmasabb gondolkodás kialakításában, a mindennapi feladatok összehangoltabb megtervezésében és elvégzésében, továbbá a viselkedés kiegyensúlyozottságát is eredményezi. Ha úgy gondolja, hogy a gyermekénél jelentkeznek ezek a tünetek, akkor mindenképpen keresse fel a budaimozgasfejlesztes.hu weboldalt, ahol nemcsak több információt tudhat meg a terápiák mibenlétéről, hanem fel is veheti a kapcsolatot a munkatársainkkal, akik egy szakemberhez/terapeutához irányítják. Az előre leszögezett időpontban a terapeuta felméri a gyerek idegrendszerének állapotát, majd pedig megállapítja, hogy milyen jellegű kezelésre lesz szükség.

Általában a foglalkozásokat heti 2 alkalommal tartják. Egy alkalom 45 percet tart. Kezdetben egyszerűbb feladatok elé állítják a gyerekeket, amiket idővel nehezítenek, így próbálják fejlődésre serkenteni. Természetesen az alkalmakon a szülők is jelen lehetnek, sőt, kimondottan a szülők is részesülnek bizonyos képzésben. Segítsen gyerekének, hogy számára is könnyebb legyen az összpontosítás és a tanulás!