Tudnivalók a Velenvei Karneválról

Érdemes részt venni a Velencei Karneválon
Érdemes részt venni a Velencei Karneválon

Kevés olyan város van, ami annyira varázslatos lenne, mint Velence a karnevál ideje alatt. Először tervez részt venni a Velencei Karneválon? Akkor segítségére lehet a www.velencei-karneval.hu weboldal, ahol minden hasznos információt megtudhat arról, hogy miként vehet részt az év legnagyobb velencei eseményén, illetve mi minden várja majd ott. Nyilván, hogy sokan vannak, akik elmennek és egy egész hetet töltenek el a karnevál ideje alatt.

Azonban erre nincs mindenkinek lehetősége. Nem feltétlenül az anyagiak miatt, hanem gyakran az időhiány akadályoz sokakat ebben. Ilyenformán sokkal előnyösebb csupán egy hétvégét feláldozni erre, méghozzá úgy, hogy a vasárnap megmarad a pihenésre. Hogyan lehetséges ez? A fenti oldalon láthatja, hogy az Euro Travel a karnevál ideje alatt minden hétvégén szervez kiruccanásokat, ami azt jelenti, hogy péntek este van az indulás Budapestről. Szombat reggel megérkezik Punta Sabbioni-ba, ahonnan áthajózik Velencébe. A szombat nagyobb részét a különféle látványosságok meglátogatásával töltheti, majd délután a szabadprogram ideje alatt átélheti a karnevál hangulatát. Késő este lenne a visszaindulás, ami azt jelenti, hogy a forgalmi viszonyok függvényében vasárnap reggel már Budapesten leszállhat a buszról, majd pedig kipihenheti a kirándulás fáradalmait. Gondoljon csak bele, hogy mennyire másként megy hétfőn majd munkába, ha kipihente magát!

Nemcsak ímmel-ámmal végzi a munkát, várva, hogy mikor jön el végre a péntek, hanem örömmel és újult erővel, közben büszkélkedve, hogy járt a Velencei Karneválon. Amennyiben először tervez elmenni a karneválra, mindenképpen előnyős ilyen szervezett körülmények között tennie, mint ahogyan a fenti weboldalon felkínálják, ugyanis így jóval kevesebb az esélye az eltévedésnek, a bolyongásnak, hiszen van egy előre eltervezett útvonal, amit a csoporttal együtt végigjárhat. Közben pedig számos világhírű látványosságot megtekinthet. Nos, Önön áll vagy bukik, hogy nekivág vagy sem egy ilyen hétvégés kirándulásnak, amibe belefér számos új izgalom, de ugyanúgy a pihenés is.