Mosószer házilag a vegyszermentes tisztasághoz

mosószer házilag

Még mindig sokan gondolják úgy, hogy a makacsabb ruhafoltok eltüntetéséhez mindenképpen erős vegyszerek szükségesek. Aki megbizonyosodott már arról, mennyire hatékony egy mosószer házilag előállított, környezetszennyező anyagoktól mentes formában, az bizonyára végleg búcsút mond a boltokban különböző márkaneveken sorakozó, méregdrága tisztítószereknek.

Ahhoz, hogy egy kifogástalan munkát végző mosószer házilag elkészüljön, feltétlenül szükségünk van nátrium-perkarbonátra, vagyis folttisztító sóra, ami vízben oldva első osztályú fehérítőként is bizonyít. De nem csupán a ruháink megszépítéséhez léteznek nagyszerű otthoni praktikák. Ecet és illóolajok együtteséből például kellemes illatú vízkőoldót varázsolhatunk, mosószódából remek zsíroldót készíthetünk.

A mosószer házilag előállítva nemcsak a környezetünket kíméli, hanem anyagi erőforrásainkat sem meríti ki, hiszen a „gyártáshoz” szükséges nyersanyagok aprópénzből beszerezhetőek. A fenntarthato-otthonom.hu honlapon sok hasznos ötletet találunk arról, hogyan térjünk át a minden szempontból hasznunkra váló „zöld” háztartásra.