Szorongás ellen márpedig tehetünk!

szorongás ellen

Sajnos, ma már elmondható, hogy az emberek nagy része jól ismeri a nyugtalanság, szorongás érzését, sőt, megtanult együtt élni ezzel. Pedig, ha semmit sem teszünk szorongás ellen, elhatalmasodhat rajtunk és komolyabb mentális vagy fizikai betegséget okozhat.

Szorongás következtében jelentkezhet például alvászavar, pánikbetegség, depresszió, hangulatzavarok. Ezt az érzést világszerte fokozottan érezték az emberek a koronavírus járvány miatti megszorítások idején. Sokunknál megmaradtak ezek a rendkívül kellemetlen érzések, ha pedig szorongás ellen akarunk tenni valamit, akkor célszerű a napi szokásainkat megvizsgálnunk. Tudni kell, hogy a túl sok internetezés, hírolvasás, okostelefonozás miatt az agyunk sohasem pihen, tehát ezeket ajánlott csökkenteni.

Próbáljuk meg magunkat és a saját igényeinket előtérbe helyezni, ha szükséges, mondjunk nemet! Az időnk és az energiánk rendkívül értékes, ezért ezeket szánjuk arra, amire szeretnénk! Továbbá, szorongás ellen küzdhetünk vitaminokkal, gyógynövényekkel, illóolajakkal is.