Víztakarékos öntözés csepegtető csővel

csepegtető cső

A mezőgazdaságban már régóta tevékenykedő vállalkozások és egyének biztosan tudják, hogy napjainkban a leggazdaságosabb öntözési forma a csepegtető rendszeres öntözés. Ennek pedig alapvető kelléke a minőségi csepegtető cső, ami az egész rendszer alapját képezi. Ahhoz, hogy kiválasszuk a megfelelő modellt, először meg kell érteni, hogy miért is olyan jó ez a típusú eljárás.

Azáltal, hogy a vizet alacsony kibocsátással, közvetlenül a növényzet tövéhez adagoljuk, a legtöbb folyadékot fogják hasznosítani, ami a fejlődésükhöz szükséges. Azonban nemcsak ennek köszönhető, hogy ennyire gazdaságos. Egy jó típusú csepegtető csővel akár 70%-os megtakarítást is el lehet érni, a hagyományos öntözési módokhoz képest, mivel a víznek nincs ideje szivárogni, párologni, ugyanis egyből hasznosul.

A csepegtető cső másik előnye, hogy amint fejlődik a növényzet, úgy lehet alakítani az öntözés mikéntjét is, mégpedig annak megfelelően, hogy éppen mennyi folyadékra van szükség. Kattintson és tekintse meg a választékot!