A dim out és black out efüggöny

efüggöny

Akármilyen szobában nagyon fontosnak bizonyulnak a dekorációs elemek, és ez alól nem képeznek kivételt a különféle függönyök sem. Számtalan kategória szerint csoportosítható az efüggöny. A szakértők szerint, a legfontosabbnak a funkció bizonyul.

Itt két fajtát lehet megkülönböztetni. Ott van a fényáteresztő és a fényzáró efüggöny. Ahogy a nevük is utal rá, a fényáteresztők átengedik a napsugarakat, ezért az adott helyiségben világos marad a jelenlétükben. Ezt a típust a legtöbb lakásban meg lehet találni, hiszen a természetes fény aranyat ér.

A fényzáró efüggöny, ahogy a neve is mutatja, ki tudja zárni a fény egy részét vagy egészét. Épp ezért remek megoldás ott, ahol a redőnyt nem lehet felszerelni. A sötétítő függönynek pedig két változata van. Az egyik a dim out, amelyik nagyjából 70%-os technikai fényzáró képességgel rendelkezik.

Ezek a fajták már erősen korlátozzák a beérkező fényt, de még nem zárják ki teljesen azt. A másik típusú efüggöny az a bizonyos black out. Ez sajátos eljárással készül. Itt a két textilréteg közé a szakemberek egy harmadikat is elhelyeznek.

Ez a fekete réteg garantálja azt, hogy az eszköz teljes mértékben ki tudja zárni a fényt. Még fényes nappal is vaksötét lehet a szobában. A Piramis lakástextil webáruház mindkét típusból nagy választékkal várja a vásárlókat. Persze a funkció mellett, a stílusról sem szabad megfeledkezni.

Fontos, hogy a drapéria matériája harmonizáljon az adott helyiség stílusával. Például egy bársonyfüggöny egy modern berendezésű lakásban nem mutat túl jól, mint ahogy egy antik jellegű szobában sem ideális modern mintázatú vagy fazonú függönyt akasztani.

A lakástextil webáruház profi és felkészült csapata mindenkinek segíthet kiválasztani azt a kelléket, amelyik tökéletesen passzol majd a lakáshoz. A lakástextil webáruház szerint a színek mindig nagyon lényegesek.

Igazából senkit sem lephet meg az, hogy ha egy adott szoba színei visszafogottabbak, akkor ehhez világos árnyalatú függönyök jöhetnek szóba. A lakástextil webáruház azt is tudja, hogy a naposabb helyiségekben a hideg színek kell domináljanak.