A körfűrészek alkalmasak nagyobb mennyiségű faanyag feldolgozására

körfűrészek

A fűrészeket többféleképpen különböztethetjük meg. Vannak kézi lapos fűrészek, a hagyományos verzióból és léteznek már gépesített változatok, mint például a motorral rendelkező körfűrészek.

Ha tovább szeretnénk haladni a felsorolásban, azt is tudnunk kell, hogy léteznek asztalra rögzített darabok, amelyek mechanikailag hasonlóan működnek, mint a manuálisan működtetett társaik, de sokkal biztonságosabbak. Korábban nőtt a balesetet elszenvedők száma, ráadásul minden esetben a figyelmetlenség és a körfűrészek okozták a problémát. Ennek hatására, a statisztikai elemzések számaiban is meglátszik a vásárlások apadása. Emellett tudhatjuk, hogy már nem tartoznak a közkedvelt szerszámok közé a körfűrészek. Erre a tényre reagáltak a gyártók és az újításoknak köszönhetően továbbfejlesztették a biztonságtechnikai eljárásokat.

A szerkezeteknek képesnek kell lenniük arra, hogy érzékeljék az idegen anyagokat a munkafelületeken. Ez azt jelenti, ha a penge útjába kerül véletlenül egy ujj, akkor a vágólap megállítja magát és nem történik baleset.