Brutális szürkehályog műtét várólista Budapesten? Nem véletlen fordulnak sokan magán szemészethez

magán szemészet

Mindenki tisztában van azzal, hogy az állami kórházakban hosszú várólista van bizonyos operációk esetében és aki nem akar hosszú hetekig, esetleg hónapokig várni, az magánorvosokhoz fordul. A Budai Szemészeti Központ esetében nincs hosszú várakozási idő, de ezen kívül még számos egyéb előnye is van. Sokan fordulták már ehhez a magán szemészethez Budapesten (06 1 240 6334, 1126 Tartsay Vilmos u. 14.). A szürkehályog, másik nevén cataracta szembetegség rendkívüli látásromlást eredményez, ráadásul a műtéten kívül, semmilyen más kezeléssel nem lehet javítani az állapoton.

Mikor forduljunk szemorvoshoz a beavatkozás érdekében? Nos, amikor a cataracta tüneteit észleljük, mint például a homályos látás, elhalványuló színek, káprázás, amikor a reflektorok, lámpák fénye vagy a napfény túl élesnek tűnik, rossz éjszakai látás esetében, kettőslátás vagy többeslátás egy szemen, illetve gyakori dioptriaváltozáskor. A Budai Szemészeti Központban magán-egészségügyi körülmények között várják a pácienseket, nincs sorban állás, a betegek időpontra érkeznek.

Az itt dolgozó szemész szakorvosok 25 év műtéti tapasztalattal rendelkeznek, tudásukra nyugodtan rábízhatjuk magunkat. Modern műtéti eszközparkkal és prémiumminőségű műlencsékkel dolgoznak. Választható monofokális műlencse, de ha teljes szemüvegmentességet akarunk, akkor tanácsos a trifokális mellett döntenünk. A központban mindkét szemet ugyanazon a napon operálják, nem kell a pácienseknek hónapokat várniuk a második szem kezelésére.

A várólista nem hosszú, szürkehályog műtétre időpontot egy-másfél hónapon belül kaphatunk. Bár a szürkehályog műtét a világon az egyik leggyakrabban végzett operáció, mégsem mindegy, hogy azt milyen szakorvosok és milyen körülmények között végzik el. A felhasznált technika sem mindegy, hiszen ha már meg kell műttetnünk a szemeinket, akkor lehetőség szerint a legkorszerűbb eljárással történjen a beavatkozás. A caracta operáció nem altatásban zajlik, hanem szemcseppek használatával végzik a műtő orvosok az érzéstelenítést.