Férfi frizurák: itt egy TOP 10-es lista egy népszerű barber shoptól

gcutzbarbershop

Amikor eldönti egy férfi, hogy új frizurát próbál ki, akkor mindenképpen érdemes szétnéznie, hogy mostanság mi divatos és mi állna a legjobban. Igazán megér egy pillantást az www.a76.hu weboldalán látható TOP 10-es lista. Itt minden olyan frizura szemügyre vehető, amelyiknek bizony megéri esélyt adni.

Nyilván rengeteg minden függ az egyéni igényektől és persze a fej formájától is. Van, akinek jól áll például a mostanság hihetetlenül népszerű undercut, míg másoknak sokkal inkább bejön a pompadour stílus. A fenti oldalon 10 olyan frizurát lehet közelebbről megvizsgálni, amikkel egy férfinak kötelező megismerkednie.

Persze ez nem jelenti azt, hogy mindegyiket ki is kell próbálni. A lényeg azon van, hogy megismerkedjen mindegyikkel, és ki tudja választani a legideálisabbat. Többféle variációt és fotót is mutat az oldal mindegyik hajkoronához, így a választás nagyon egyszerű.

Napjaink egyik nagy kedvence az undercut férfi frizura, amit magyarul csak alányírt séróként lehet ismerni. Nem véletlenül került ez az első helyre, ugyanis ez az egyik legnépszerűbb frizura az úriemberek körében mostanság. Bőven lehet látni naponta az utcán olyan úriembereket, akik Brad Pittet megszégyenítő módon tették magukévá ezt a hajkoronát.

Átmenet, fade, nullás: ezek a hajvágási módszerek jellemzik a leginkább az undercut-ot. Egy olyan vágásról van szó, amit minden barber shopban jól ismernek a szakemberek. Elsősorban egy vágási technikáról, nem is egy konkrét frizuráról lehet beszélni.

Az undercut férfi vágás lényege az erős kontraszt az egyes hajrészek között. Érthető módon a név is erre utal. A lényeg, hogy a frizura oldalsó része nagy kontrasztot mutat a fejtetőn lévő hajrésszel, nincsen finoman összedolgozva a kettő. Persze nem kell itt arra gondolni, hogy a két rész közötti átmenet teljes mértékben elfelejthető.

A legtöbb modernkori undercut férfi vágás átmenettel készül. Ez teremti meg azt az esztétikai hatást, aminek hála valóban egyedi lesz a hajkorona. Az undercut arra utal, hogy az oldalsó és a fejtető hajhossz között markáns a különbség.

Tagged