Hogyan működik a QR kódos fizetés?

QR kódos fizetési lehetőségek

A gyorsaság és egyszerűség meghatározó feltételek, amelyek biztosítására szüksége lesz minden vállalkozásnak. Egy bolt, amelyik nagyobb forgalommal rendelkezik, nem engedheti meg magának, hogy hosszú időt vegyen igénybe a kiszolgálás. A pénztárnál való fizetés minél egyszerűbben valósul meg, annál hamarabb jöhet az újabb vásárló és a kör megy tovább. Bármilyen fennakadás a türelmetlenséget fokozza és azt kockáztatja, hogy legközelebb a vásárló másik üzletet választ, ahol nem kell olyan hosszan sorban állnia.

A fizetésnek többféle megoldása létezik. Amíg régebben egyedül a készpénzes számlakiegyenlítés volt elképzelhető, addig manapság már kötelező biztosítani az elektronikus fizetés valamilyen módját. Ezen belül is van több opció, amelyek fogadására fontos készen állni. A bankkártya használata már felkapott, de az okos készülékek megjelenésével a QR kódok használata sem elképzelhetetlen. Egyre több kisvállalkozás választja a QR kódos fizetési lehetőségeket.

Ennek az apropója, hogy főleg kisebb forgalom esetén nem kell külön bankkártya terminálba beruházni, mert elég egy SoftPOS rendszer, amivel az okos eszközök alakíthatóak át terminállá egy applikáció feltelepítésével. Ezeken a QR kódos fizetés ugyanolyan gyorsan elvégezhető. Voltaképpen egy utalásról van szó a PayPal alkalmazáson keresztül. Az applikáció generál egy QR kódot, amit a készülék beolvas és így történik meg a pénz átvitele egyik számláról a másikra. Ennek előnye abban rejlik, hogy így nem kell kártyát magánál tartania a vevőnek, a telefonja pedig többnyire mindig kéznél van.

A CMO fejlesztésében elérhető programok segítségével a fizetési módok szépen bővíthetőek, ami biztosan megfelel az elvárásoknak minden téren. Nemcsak a hatóságok irányába elfogadott ez, hanem a vevők felé is, akik örülni fognak, hogy bármilyen módon akarják kiegyenlíteni a számlát, arra esélyük nyílik. A költségek kedvezőek, ezért mindenki jól jár, aki ezeket a rendszereket támogatja. Az elektronikus fizetési megoldások révén, a forgalom tovább növelhető és a számlapénz külön logisztikát sem követel meg. Használd tehát bátran a QR kódos fizetés előnyeit!