Könnyen felszerelhető fali kerékpártartó

Fali kerékpártartó

Ahhoz képest, hogy mennyire hasznos, egyáltalán nem kerül sokba. Az MTB-n, az országúti bringán, de a cross bicikliken sem nagyon van már kitámasztó láb. A falnak döntve tárolni ezeket nem túl előnyös.

Egyrészt a bicikli fényezése is összekarcolódik, a falon pedig megmarad a gumik nyoma. A fali kerékpártartó egy huszárvágással megoldja ezt a problémát. Hogyha ezt a módját választjuk a biciklik tárolásához, akkor arra kell számítanunk, hogy igencsak sok hely fog felszabadulni a lakásban vagy a garázsban.

Sokkal rendezettebb környezetet kapunk a fali kerékpártartó használatával. A falhoz támasztott bicikli könnyen eldől, amitől szintén csúnya karcok keletkezhetnek a vázon, esetleg egy-egy alkatrész el is törhet vagy görbülhet, mint például a fékkar, de a váltókar is megsínyli az ilyen ütődéseket.

A fali kerékpártartó használatával ilyen nem fordulhat elő. A felszereléséhez nem szükséges mérnöki végzettség. Néhány csavarral megoldható a rögzítése. Akad olyan fali kerékpártartó, ami akár 40 kg-ot is elbír.