Különféle színűre festhető a betonkerítés

Betonkerítés

A beton alapszíne a szürke, de ezt nem mindenki szereti. Ezért szoktuk javasolni a betonfesték használatát, amivel tetszőleges árnyalat érhető el. Ez függ a ház színétől, de attól is, hogy milyen a betonkerítés fajtája.

Aki más anyaggal kombinálja, ami igen gyakran előfordul, az természetesen a színt ehhez az anyaghoz is alakíthatja. A fával való kombináció esetében, a leggyakrabban a barna valamilyen árnyalatát használják. Sokan döntenek a fehérre festés mellett is. Nem ritka, hogy kovácsoltvas elemekkel párosítják a betonkerítés alapot.

Ebben az esetben is a kovácsoltvas színéhez vagy valamilyen ehhez illő árnyalatú betonfestéket használnak. A lehetőségek száma nagyon sok, általában a tulajdonosok ízlése a döntő. Valójában a kerítés minőségét és tartósságát a szín nem befolyásolja.

A betonkerítés az egyik legtartósabb és legkevésbé igényes fajta. Ez azt jelenti, hogy miután alaposan lehelyezték, további karbantartást nem igényel. Amennyiben fával vagy kovácsoltvassal kombinálják, akkor ezeket az anyagokat a nekik megfelelő karbantartással kell gondozni.