Miért fontos a vashiány pótlása?

vashiány pótlása

A helytelen táplálkozás, illetve az ételeink alacsony tápanyagtartalma elég sok egészségügyi probléma oka lehet. Túlzás nélkül kijelenthető, hogy a vitaminhiány mellett a vashiány pótlása szintén rendkívül lényeges az egészséges életmód szempontjából. Ugyanis az ásványi anyagok legalább olyan fontos szerepet töltenek be a szervezetünk helyes működését illetően, mint a vitaminok.

A vashiány pótlására azért van feltétlenül szükség, mivel ez felel az oxigén szállításért, ami szoros kapcsolatban áll az immunrendszer megfelelő működésével és nem utolsó sorban a kognitív funkciókhoz is nélkülözhetetlen a jelenléte a szervezetben.

A szakemberek a kisbabák esetében is kiemelik a vashiány pótlását, mivel ebben a korban ez felel az idegrendszer megfelelő fejlődéséért. Vashiány pótlása nélkül vérszegénység alakulhat ki, aminek a tünetei teljesen hétköznapiak, mégis egyszerűen felismerhetők.

A fáradékonyság, levertség, az aluszékonyság, de ide sorolható még a koncentráció zavar is. A testi jelei lehetnek a töredezett haj és körmök, száraz bőr. A vashiány elkerülhető a vaspótló készítmények szedésével.