Milyen fog implantátum fajták vannak?

FR Dental

Fogpótlásra sokak által kedvelt megoldás az implantátum, ami végleges megoldást kínál a problémára. Ennek két típusa ismert és alkalmazott, az egy- és a kétfázisú fogimplantátum, de létezik a felsoroltakon kívül csavaros megoldás is. A fogászati implantátum menetéről bővebben olvashatsz az FR Dental weboldalán. Ezzel a korszerű módszerrel nemcsak az elveszített fogak látható koronai része helyettesíthető, hanem a foggyökér is.

Sokkal tartósabb, mint bármilyen egyéb fogpótlás, ezért a legtöbb fogorvos ezt javasolja a pácienseinek. Az eljárás első lépése a konzultáció, majd panoráma röntgen és szükség esetén CT felvétel készítése. Fel kell mérni a foghiányos területen a csontállomány állapotát és megtervezni a csontpótló műtétet. A fogínyben maradt csonk vagy szuvas fog eltávolítása a következő lépés és a csontpótlás csak a seb gyógyulása után következhet.

A fogimplantátum behelyezése előtt alapvető feltétel, hogy megfelelő minőségű és mennyiségű csontszövet álljon rendelkezésre a páciens állkapcsában. A FR Dental fogászaton titániumból készült műgyökeret ültetnek a fogínybe a szakorvosok. Helyi érzéstelenítésben történik az implantátum behelyezése, aminek általában 4 hónapot vesz igénybe a gyógyulása. Amint ez az idő eltelik, el kell végezni az implantátum feltárását, aminek során a ránőtt íny eltávolításra kerül, majd egy gyógyító csavart és ideiglenes koronát alkalmaznak a végleges korona behelyezéséig.

A végső korona a fogtechnikai laborban nagyjából 5 nap alatt készül el és ha ez tetszik, illeszkedik a fogazatodba, akkor véglegesítik a szakemberek a pótlást. A fogászati implantátum számtalan előnnyel rendelkezik, amelyeket megismerhetsz a weboldalon. Mindenesetre, aki ezt választja, annak biztosan nem kell 1-2 év múlva újra fogpótláson gondolkodnia. Bár nem olcsó megoldás, de mindenképpen megéri, mert egyszeri fizetéssel hosszú évekre bebiztosíthatod magad, ellentétben más fogpótlási módszerekkel. Végül mi a drága? Többször pótolni a hiányzó fogakat vagy egyszer, de sok időre?