Mit kell tudni az öntözőrendszer telepítésről?

öntözőrendszer telepítés

Manapság már kár is vitatni, hogy az automata locsolórendszerek előnyösek vagy sem. Az öntözőrendszer telepítés után, a büszke tulajdonos nyugodt lehet, hiszen a növényzet biztosan szép és egészséges marad. Nyilván a biztos siker csak akkor adott, ha a tulaj a munkát egy profi csapatra bízza. Hogyan is történik az öntözőrendszer telepítés akkor, amikor mindent szakemberek végeznek el? Az első lépés az, amikor a szakik megérkeznek a helyszínre és magukkal hozzák a szerszámokat és alkatrészeket. Ezt követi a kert állapotának a felmérésre, és a főbb szerelési lépéseknek az átbeszélése.

Ekkor dől el igazából, hogy mivel is kell kezdeni, mi élvez prioritást. Ez azért lényeges, mert ugye az első, több héttel a munka előtt elvégzett felmérés nem biztos, hogy megfelelő adatokat szolgáltat, ugyanis időközben a látott és rögzített terület részben vagy nagymértékben is változhatott. Ezért a kertet ismét szükséges átvizsgálni. Ezt követően jöhet a főbb szerelési munkafázisok átbeszélése és a feladatok kiosztása is. Az öntözőrendszer telepítés során nagyon lényeges az árkok kiásása és persze a gyeptéglák kiemelése. A munkatársak ekkor belekezdenek a nyomvonalak kiásásába. Ez történhet kézi árok ásóval, ha nem olyan nehéz a terep, de ha sok a munka, akkor géppel esnek a munkának a kollégák. A szárazon rakott öntözőberendezések esetében a gyeptégla kiemelés elmarad. A komplex, több elemből felépülő öntözőrendszer Székesfehérvár városában is kialakítható. Ekkor érdemes az ontozorendszeres.hu oldalon is meglátogatható cég kollégáira bízni a munkát, akik nagyon is értenek ehhez. A fent említett lépések befejezése után kezdetét veheti a szórófejek helyének kijelölése és felszerelése.

A tervezők, építők a csővezetékek lehúzását követően a már korábban kiválasztott szórófejeket szerelik fel a csövekre. Kivételt képez itt a szakaszos szerelés. Ekkor egyes területeket már le is lehet temetni, míg más helyzetekben még a csővezeték sincs lehúzva. Az öntözőrendszer Székesfehérvár akkor lesz profi, ha a szelepakna kiásása vagy a vízakna kifúrása sem marad el. Az öntözőrendszer Székesfehérvár városában ettől lesz még jobb.