Mik a leggyakoribb kérdések a webshop készítéssel kapcsolatban?

Viltor

A webáruház nyitást nagyon sok fiatal részesíti előnyben. Vannak, akiknek a kereskedelem a szakmájuk, mások viszont úgynevezett pályaelhagyók, esetleg elveszítették a munkahelyüket a járvány vagy a gazdasági helyzet kedvezőtlen alakulása miatt. Persze, ebben az esetben számtalan kérdés felmerül az online üzlet nyitásával kapcsolatosan. A Viltor weboldalán még további hasznos információkat találhatsz arról, hogy mi szükséges még egy webshop elkészítéséhez.

A folyamat úgy kezdődik, hogy egy direkt erre szakosodott céget keres fel a leendő kereskedő, amelyik az általa elképzelt webáruházat fogja elkészíteni. Alaposan átbeszéli a szakemberekkel az elkészítendő rendszer működését, egyéb rendszerekkel való külső kapcsolatait, megjelenését, adminisztrációs felületének felépítését, illetve az esetleges egyedi igényeket, amilyenek más webshopokban általában nem találhatóak meg.

Ez lehet például egy pólókat forgalmazó webáruház esetében a ruhára kerülő díszítés online, vásárló általi megtervezése, de a lehetőségek szinte végtelenek. Mielőtt döntenél, azt is tudnod kell, hogy a webáruház készítő cégek a legtöbb esetben nem a saját maguk által fejlesztett webshopot kínálják, hanem az úgynevezett Open Source webáruház motort használják, ami voltaképpen bárkinek ingyen elérhető. Nem a nulláról építenek fel egy komplett webáruház megoldást, mert ez a folyamat hosszú ideig eltarthat, ezt pedig senki nem fizetné ki.

Tulajdonképpen a webáruház készítésnél azért fizet a kereskedő, hogy a cég tapasztalt szakemberei az adott piac sajátosságaihoz igazítsák az egyébként erősen nemzetközi standardokhoz igazodó webáruház motort, lefordítsák a magyar nyelven nem elérhető részeket. Továbbá, a sok elérhető kiegészítő modul közül beintegrálják a kereskedőnek szükséges elemeket, átalakítják a külső megjelenést az igényeknek megfelelően, valamint frissítik és korrigálják egy-egy verzióváltáskor a különböző plugineket. A webáruház készítés mellett, létezik egy másik nagyon jó opció is, mégpedig a bérlés, amit érdemes megfontolnod.